כניסה
למנויות
צרו קשר

מגדרה כתומה

מג'דרה כתומה

רכיבים:

לאורז:
2 כוסות אורז בסמטי מלא

1 בצל קצוץ

2 גזרים מגורדים בפומפייה
 

לדאל עדשים כתומות:

2 כוסות עדשים כתומות לאחר השרייה (מומלץ להשרות לילה או מינימום חצי שעה במים פושרים).

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

2 עגבניות שגורדו בפומפייה

 

אופן הכנה:

משרים 2 כוסות אורז בסמטי מלא במים רותחים למשך חצי שעה בכלי חסין לחום.

מטגנים בצל גדול עד שמזהיב ומוסיפים את הגזרים ולאחר שהכל מקבל צבע כתמתם נהדר נוסיף את האורז לאחר סינון ואז 2 כוסות מים חמים - נביא לרתיחה ואז נחליש לאש נמוכה ונבשל חצי שעה. זמן הבישול מתקצר בזכות ההשרייה במים חמים. בסיום הבישול נוסיף כפית מלח, נערבב היטב ונסגור את המכסה ל 5 דקות לפני ההגשה.
 

דאל עדשים כתומות:

מתחילים בטיגון הבצל עד הזהבתו ואז מוסיפים את שיני השום ולאחר מכן את העגבניות.

מבשלים כ 3 דקות ואז מוסיפים את העדשים ומוסיפים מים עד לכיסוי העדשים ומתבלים: 

פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה (מלח נוסיף רק בסיום הבישול)

מבשלים עד שאין נוזלים - כ 25 דקות.

מוסיפים מלח וחצי לימון סחוט ומערבבים.

הילדים ממש מתלהבים וגם הגדולים - מוסיפים סלט ויש ארוחה מושלמת.

 

איך נתייחס:

ניתן להתייחס לכל חצי כוס כמנת פחמימה.

מכיוון שהמתכון מכיל פחמימה וחלבון יחד (שבמקרה זה יוצרים יחד חלבון מלא) אז ניתן להתייחס גם לתערובת יחד כ 3 מנות חלבון + מנת פחמימה = כ 2.5 כוסות מג'דרה מוכנה.

 
להאמין. לפעול. להגשים.